3. Ce vor femeile?

Posted on January 02, 2013, 10:07 am
8 mins

Umanitatea are probleme. Probleme grave. Dileme existenţiale rămase nerezolvate, întrebări capcană fără răspunsuri capcană, probleme ce încă le privim ca şi viţelul la poartă nouă cu declanşare prin telecomandă.

1. Există viaţă pe alte planete?

2. Ce a fost prima dată? Oul sau găină?

3. Ce vor femeile?

Pentru că (încă) nu facem documentare pentru Discovery Channel pentru a putea trata primele două subiecte din lista de mai sus, vreau să orientăm pentru puţin timp telescopul spaţial către a treia întrebare la care, de altfel, nici Freud n-a fost mai brav în a oferi un răspuns concret.

Înainte de a procede cu lumânarea minţii oferindu-ţi raspunul meu la aceasta a treia întrebare, voi procede cu două povestioare de adormit pisici.

După o zi obositoare de muncă (mint, am frecat menta la birou), ajung acasă în jurul orei 22:00 cu ideea de a căuta un film. Îmi verific şi mail-ul şi găsesc un mesaj de la un prieten mai vechi, pierdut în zare din cauza faptul că nu ştie cum să continue conversaţia cu o femeie. Era un mail de vreo două pagini iar povestea mă captivase binişor. Erau incluse şi replici date de el, răspunsurile ce le-a primit, posibile variante de răspuns (era ca şi cum plănuise o crimă… a vrut să ia în considerare toate scenariile posibile).

Când eram gata să-mi zic că am înţeles mesajul şi problema, citesc şi următorul paragraf, de unde aflu că era de fapt o conversaţie purtată pe facebook.

Context: băiat cunoaşte fata… pe facebook; băiat nu ştie cum să poarte conversaţia cu fata… pe facebook; băiatul, având probleme la capitolul ăsta, întreabă pe altcineva cum ar trebui să converseze cu o fată pe… facebook.

Termin prima poveste aici… sec.

A doua poveste este despre un băiat pe la 25 de ani ce tocmai terminase stagiul militar, fără prea multe planuri de viitor deocamdată, căci viitorul lui de-acum încolo începe să se contureze. Povestea mai este şi despre o fată, tot 25 de ani, ce a fugit cumva de acasă, nemulţumită fiind de mediul în care trăia (la ţară, iar părinţii nu vroiau să-şi termine studiile ci vroiau să muncească) şi care a ajuns la oraş… un oraş oarecare. Era prin anul 1983 parcă, atunci când Ceauşescu zâmbea vesel de la balcon, cozile interminabile la pâine caldă erau sărite de cei cu pile, copii mâncau banane doar de Crăciun iar majoritatea celor ce citesc rândurile astea nu existau încă.

Întâmplare fu că cei doi să se întâlnească. Băiatul, necunoscând-o, se întreabă cum să intre în vorbă cu ea. Se mai întreabă o dată şi răspunsul tot nu-i vine. Se mai întreabă şi a treia oară apoi dă pe gât un shoot de ţuică şi se duce la ea şi îi zice: ” tu eşti frumoasă”.

Câţiva ani mai târziu existau pe lume doi copii frumoşi ce acum mai freacă mentă pe facebook din când în când.

La fel de sec se termină şi a doua poveste.

Deci ce vor femeile? (în opinia unui om ce le-a trăit pe toate până la 26 de ani)

Un bărbat care are două bile de bowling în loc de testicule şi care e capabil să ia ceea ce-şi doreşte indiferent de replici, context, locaţie, an sau lună.

Un bărbat ce nu se ascunde în spatele unui monitor, calculându-şi următoarea replică.

Un bărbat ce nu se teme să se facă de râs sau să fie respins.

Totul e simplu în lumea asta. Mult mai simplu decât credem, căci noi suntem cei ce ne complicăm vieţile căutând soluţii ocolitoare la probleme ce trebuie trăite nu rezolvate.

Frica este un produs al gândurilor. Este doar o hiper analiza a posibilelor variante în care eşuezi în scopul tău, ce devine repede un blocaj psihologic, făcându-te să-ţi trăieşti viaţa din spatele unui paravan de sticlă pentru a fi protejat de ploaie.

Noi “bărbaţii” din ziua de azi cunoaştem femei cu degetele pe tastatură, dând replici cu întârziere de 1-2 minute pentru a avea timp de gândire. Ştim ce tip de personalitate (altul decât cel real) vrem să facem interlocutorul să creadă că avem, ştim cum vrem să creadă că arătăm, vrem siguranţă că acceptă înainte de a pune întrebarea. Suntem nişte laşi.

Bărbaţii, în trecut, se luptau pentru femeile lor. Se omorau între ei, riscau să fie împuşcaţi de taţii iubitelor lor pentru o noapte de sex, se duceau la ele pe stradă şi le sărutau, nu trimiteau un emoticon pe messenger.

Facebook este viitorul. Asta e scuza în spatele căreia ne ascundem.

Problema e că nu este viitorul speciei masculine. Este doar un instrument de comunicare, transformat în mediu de agăţat safe a copiilor secolului 21.

Femeile vor bărbaţi.

Din spatele monitorului nu suntem bărbaţi, suntem doar nişte cimpanzei antrenaţi să dea replici automat pentru a obţine banana la final.

Dar viaţa se trăieşte afară. Afară plouă, e soare, sunt câini turbaţi, femei frumoase, sunt emoţii, plânsete, lupte, râsete, femei cu fuste scurte, manelişti la colţ de stradă, munţi de urcat, urşi de vânat, vieţi de trăit.

E simplu.

Comments

comments

11 Responses to: 3. Ce vor femeile?

 1. amalia

  January 6th, 2013

  “Din spatele monitorului nu suntem bărbaţi, suntem doar nişte cimpanzei antrenaţi să dea replici automat pentru a obţine banana la final.” – EPIC 😉

  Reply
 2. Gabriel

  January 8th, 2013

  Ce ai zice daca folosesti internetul ca sa te intalnesti cu ele…afara…unde va alearga cainii turbati, ca mai apoi sa va retrageti la adapost, la tine…unde veti face sex turbat? Sa nu generalizam, fiecare lucru isi are rostul lui si a da vina pe Facebook pt alegerile noastre e ca si cum am da vina pe pix ca nu mai scriem cu penelul sau pe tastatura ca ne stricam scrisul. Facebook-ul e facebook si foloseste la o chestie, iar extremistii, cei care-si pierd viata pe facebook sunt extremisti, ar fi pierdut viata oricum ;). Deci hai sa nu generalizam pornind de la cativa looseri si sa acuzam internetul pt ca noi stam pe el.

  Reply
 3. Andrei

  January 9th, 2013

  ” iar majoritatea celor ce citesc rândurile astea nu existau încă. ”
  It burns.

  Reply
 4. Teo

  January 11th, 2013

  Este un mod de a iti exprima parerea de rau fata de majoritatea barbatilor care … sunt cum sunt… si probabil dezaprobarea fata de interactiunea dintre oameni in societatea moderna…

  Subscriu pentru ca, din cate imi dau seama din ce am citit, simt acelasi lucru.

  Reply
 5. Arthur

  January 14th, 2013

  “Femeile vor Barbati” !
  Simplu si … Superb.

  Reply
 6. February 13th, 2013

  Esenta esentei: Deci ce vor femeile?

  Un bărbat care are două bile de bowling în loc de testicule şi care e capabil să ia ceea ce-şi doreşte indiferent de replici, context, locaţie, an sau lună.

  Bravo, Mirel !!!

  Reply
 7. Andrei

  March 8th, 2013

  Superb!tot ce se “debiteaza” pe site ul asta ma captiveaza…din pacate ma regasesc printre “exemple”…astfel incat am sa raman pe aici sa schimb asta.Faceti o treaba excelenta!

  Reply
 8. Eduard

  March 16th, 2013

  In urma parcurgerii acestui articol…pot admite doar, ca ai abilitatii bune in domeniul marketing-ului…ai captat atentia “multimii” cu un titlu interesant…insa pe parcurs nu ai facut decat sa te invarti in jurul degetului…ai batut campii, pe romaneste….pana la urma…ai un raspuns la intrebarea “ce vort femeile?”…sau aveai nevoie doar de cateva vizualizari ale articolului?

  Reply
 9. Cezar

  April 25th, 2013

  Facand abstractie de partea cu facebook-ul, daca asta este tot ce isi doresc femeile inseamna ca sunt destul de limitate – nu spun ca nu asta si-ar dori, pentru ca experienta mi-a aratat ca de multe ori asa este, dar sunt limitate. Nu se uita daca baiatul/barbatul (depinde de varsta) arata bine, este inteligent, are un viitor.

  Cele mai idioate si banale replici par sa aiba rezultat asupra lor si nu rar vezi pe strada un cocalar imbracat saracacios sau chicios si cu o fata draguta. Asta demonstreaza ca problema nu este doar la barbati ca sunt timizi, ci si la ele ca sunt limitate. Iar satisfactia mea este ca multe dintre ele si-o iau in freza urat de tot de la astfel de tipi si/sau se trezesc peste ani intr-un apartament amarat intrebandu-se de ce oare nu l-au ales pe tipul ala care ii facea curte mai timid, dar care isi duce sotia in vacanta in sudul Frantei vara aceasta.

  Reply
 10. Bogdan

  July 5th, 2013

  @ Cezar
  Nu e sanatos sa privesti din punctul acesta de vedere. E corect ce spui, ar fi limitat.
  In sa e un fapt care pur si simplu e si nu poate fi schimbat.
  O femeie isi alege partenerul strict emotional (adica in functie de cum se simte ea fata de el), si nu mai judeca alte caracteristici ale acestuia. E o chestie naturala ce trebuie doar inteleasa si nu considerata limitare a lor. E ca si cum … roata se invarte caci e rotunda si asta poate sa faca si nu poti face nimic pentru a schimba asta.

  Reply
 11. Palmer

  June 19th, 2014

  Femeile sunt niste nulitati simpatice, cu cat te gandesti mai mult la ele cu atat le intelegi mai putin-E. Cioran

  Reply

Leave a Reply

 • (not be published)