Ce adevaruri nu voiai sa stii niciodata despre femei

Posted on October 09, 2013, 12:42 pm
8 mins

femeie-seductieÎmi plac dimineţile. În special astea de toamnă… Sunt liniştite, reci şi sumbre dar au farmecul lor aparte, care mă pune de fiecare dată pe gânduri. Se întâmplă des ca în dimineţile astea să îmi analizez viaţa, experienţele şi lecţiile. De obicei păstrez concluziile pentru mine într-un jurnal secret ascuns cu atenţie între rafturile atent aranjate ale minţii mele. Dar azi mă simt diferit, prin urmare am aruncat pe foaie următoarele gânduri. Sper sa fii sufficient de matur sa le iei ca atare si sa le întelegi adevărata esenţă. “Filmele romantice, cărţile siropoase, părinţii, prietenii, mas media şi în general toată lumea te-a învăţat multe lucruri greşite. Nu o fac conştient o fac pentru că la rândul lor au fost influenţaţi greşit şi totul a funcţionat ca un bulgăre de zăpadă. Să nu mai zic de tine, care te înşeli singur mai mult decât ceilalţi. Ştii vorba aia? Nu crede întotdeauna tot ceea ce gândeşti? Este extrem de adevărată în cazul de faţă. Mulţi bărbaţi vor să înveţe cum stă treaba cu femeile, să le cucerească, să le dea peste cap sau să îşi găsească perechea perfectă. Se apucă să caute factori externi care să îi ajute să aibe succes. O maşină, mai mulţi bani, haine mai noi etc. Realitatea este că nimic din exterior nu te poate face să ai mai mult succes pe acest plan. Absolut nimic. Tot ce trebuie să se întâmple trebuie să se întâmple în interiorul tău. Şi acolo în interiorul tău, într-un loc bine păstrat se afla multe lucruri care trebuiesc corectate. Sunt multe de discutat despre asta, dar azi voi vorbi despre ceva ce trebuie adus la realitate. Vorbesc despre imaginea utopică a femeii. Din păcate, un procent uriaş de bărbaţi vede femeile la modul ideal. În special femeia de lângă ei sau o oarecare femeie pe care o găsim mai atragatoare decât restul. Ne place să credem că sunt acele zâne perfecte, care fac numai lucruri bune, vor fi mereu frumoase, au gânduri inocente şi sunt mai cinstite decât Maica Tereza. Ştiu că asta ţi-ai dori de la o femeie pe care să o iubeşti, dar te anunţ că realitatea este puţin diferită de ceea ce crezi. Bătrânul Friedrich Nietzsche spunea:

“Oamenii nu vor să audă adevărul pentru că nu îşi doresc ca iluziile să le fie spulberate.”

Aşadar, ştiu că nu o să vă placă să auziţi asta dar am decis să v-o spun oricum. Poate că pe moment veţi fi un pic frustraţi, contrariaţi, un pic dezamăgiţi sau chiar nervoşi pe mine dar o să vă treacă. Dacă acum nu eşti de acord cu mine, e în regulă, îţi garantez că vei fi mai târziu. Şi tot mai târziu îmi vei mulţumi. Aceste lecţii vin după ani de experienţe şi nu le vei găsi pe toate gardurile. Aşadar, bagă-le bine la cap şi apoi “dă-le foc” pentru că sunt interzise. Acum, intinde mâna pentru că îţi voi da cheia care deschide Cutia Pandorei. Ce vei găsi acolo e doar pentru tine. Dar, ţine minte că odată deschisă, nu mai există cale de întoarcere. Aşadar, gândeşte-te bine înainte de a continua să îmi citeşti rândurile

te avertizez că încă te mai poţi răzgândi

continui să citeşti?

înseamnă că eşti pregătit în regulă.

ÎNCEPEM. Fiecare femeie minte. Fiecare dintre ele fără excepţie. Multe femei înşeală, sau o vor face în circumstanţele potrivite. Nu sunt floricele mici, pure şi perfecte sunt doar oameni. Dacă nu reuşeşti să le adori ca cea ce sunt, ca oameni şi ca femei autentice atunci eşti îndrăgostit de o iluzie. Iubeşte femeile, dar nu te înşela singur spunându-ţi că sunt zâne perfecte şi inocente. Ia-le aşa cum sunt de fapt, nu le supra estima şi acceptă-le complexitatea. Fii matur, rupe-te de basmele din copilărie şi priveşte-le pe femei cu ochi de bărbat şi nu cu ochi de copil. Priveşte-le în complexitatea lor, cu toate emoţiile lor, cu toate gândurile lor, cu sexualitatea lor fascinantă, cu miile de calităţi, cu miliardele de slăbiciuni dar şi cu sutele de defecte, probleme, frustrări, neîncrederi şi curiozităţi interzise. Nu le idealiza, fii realist, iubeşte-le pentru ceea ce sunt şi nu îţi crea o iluzie pe care să o adori. Ştii că nici tu nu eşti perfect, de ce ai pretenţia că ele să fie? Nu te aştepta să îţi destăinuie deschis aceste lucruri şi nu îţi închipui că vei primi vreodată o “spovedanie” complexă. Nu ai nevoie de asta. E suficient ca acolo în mintea ta să ştii aceste lucruri. Dacă vei şti asta, ele vor simţi că le vezi aşa cum sunt şi le accepţi pentru ceea ce sunt în realitate cu bune şi cu rele. Şi pentru asta te vor adora. Uită aceste lucruri şi mai devreme sau mai târziu vei suferi sau vei trăi o viaţă întreagă într-o iluzie frumoasă alături de o femeie pe care o cheamă Morgana. Şi oricât de frumoasă ar fi aceasta Morgana crede-mă că vei fi mult mai fericit alături de femeia reală. Ador femeia autentică.” 

 

Comments

comments

2

Leave a Reply

  • (not be published)