Cum iti influenteaza hainele viata?

Posted on December 11, 2017, 1:17 pm
13 mins

GUEST POST by Cosmin / Stilpentrubarbati.com

În urmă cu aproximativ 3 ani, am decis că e momentul să fac o schimbare în imaginea mea.

Nu m-am educat niciodată prea mult în domeniul vestimentar.

Îmi plăceau hainele dar mi se păreau interesante doar cele în trend precum tricourile cu logouri mari, hanoracele și adidașii sport înalți.

Cămășile, pantofii și sacourile mi se păreau potrivite doar pentru oamenii de afaceri și credeam că n-are niciun rost să te îmbraci așa dacă nu dispui și de foarte mulți bani.

Dar deși aveam aceste convingeri, simțeam că undeva greșesc.

Simțeam că e ceva ce îmi scapă și că felul în care acționez nu e bine.

Adică…

Cheltuiam mulți bani pe haine de calitate proastă și de care nu eram mulțumit.

N-am simțit niciodată că am o garderobă calumea.

Si deși am încercat să mă prefac că eu de fapt nu am nicio problemă și hainele oricum sunt ceva “superficial” mi-am dat seama că lucrurile nu stau chiar asa.

Am decis atunci să fac o schimbare și m-am apucat imediat să citesc cele mai bune bloguri de stil pe care le știam la acel moment.

La început,  nu am înțeles mare lucru din ele din cauza lipsei de experiență. Dar odată cu trecerea timpului totul a început să devină din ce în ce mai clar.

Astăzi, după ce am reușit să am rezultate pozitive în acest domeniu vreau să-ți spun și ție ce fel de beneficii am obținut.

Să le luăm pe rând.

1. Încrederea de sine

Vreau să fiu sincer cu tine.

Eu nu sunt un om tupeist. Ma îndoiesc că voi fi vreodată. Dar te anunț că am mult mai mult tupeu decât acum 3 ani. În toate situațiile, inclusiv cele sociale.

Motivul este următorul: În mintea fiecăruia dintre noi există ceva ce se numește ímagine de sine. Această imagine se referă la felul în care te percepi tu ca persoană.

Acum că am clarificat bine conceptul, te rog sa îmi răspunzi sincer la următoarea întrebare:  Dacă tu te uiți în oglindă și nu-ți place ce vezi, câtă încredere în tine poți avea?

Probabil nu prea multă…

Când îți vei dori ceva în viață precum succesul nu va zice nicio voce din tine “Uite ce bine arăți. Ești un om minunat. Ai șanse mari să obții ceea ce îți propui.’”

Ceea ce vei auzi va suna de fapt cam așa:”Ce bă? Succes? Tu nu te uiți la tine că arăți ca un nimeni? Ce succes să ai tu?’’.

Toți avem o astfel de voce în cap și deși nu trebuie să o ascultăm mereu, ceea ce spune ne afectează în mod puternic.

Dar dacă vei începe să ai un stil vestimentar mai rafinat, îți garantez că acea voce din tine va începe să zică și lucruri bune.

Hainele bune te fac să te simți mai bine în pielea ta. Iar felul în care te simți va afecta încrederea în tine și implicit, rezultatele din viața reală.

2. Respectul de la ceilalți

Sunt de acord că haina nu îl face pe om.

Ceea ce ai în cap va fi mereu mai important decât vestimentația.

Dar din păcate nu trăim într-o lume utopică ci trăim într-o lume superficială.

Majoritatea oamenilor nu au cum să ghicească cât de inteligent ești sau povestea ta de viață. Nici măcar oamenii cei mai apropiați nu te cunosc la perfecție.

Însă, fie ca îți convine fie că nu își fac o părere inițială despre tine pe baza a ceea ce porți. Dacă te îmbraci bine, vei fi perceput într-un mod pozitiv, ce faci mai departe din acel punct depinde de tine și de calitatea ta ca om, dar hainele alese cu grijă îți vor asigura întotdeauna un start bun.

Când mi-am schimbat prima dată stilul vestimentar, la început cei din jur făceau mișto de noua mea imagine. Dar după un timp, au început să îmi ofere complimente și chiar să îmi ceară sfaturi la cumpărături. Și nu doar respectul de la cei cunoscuți a crescut, ci și cel de la necunoscuți.

Asta mă duce la punctul 3.

3. Prima Impresie

E cineva care crede că prima impresie nu contează?

Ți se spune să faci una plăcută încă de când ești mic pentru că n-o să mai primești a doua șansă.

Indiferent ce om întâlnești, el își formează o părere despre cine ești, ce ai în cap și dacă are vreun rost să continue conversația cu tine sau nu, foarte repede.

De obicei se întâmplă totul în mai puțin de un minut.

Și imediat cum s-a format această impresie, îți va fi foarte greu s-o schimbi. Este nevoie de doar 3 secunde ca cineva sa te judece din punct de vedere vizual.

Daca reușești faci un impact pozitiv, vei fi primit cu ușa larg deschisă. În plus, dacă ceea ce urmează să scoți pe gură nu sunt aberații totale, ai toate șansele ca această senzație să dureze mai mult de 60 de secunde.

4. Responsabilitate

Deși pare ciudat, hainele te pot face o persoană mai responsabilă.

Asta pentru că trebuie să fii responsabil de stil.

Pantofii nu mai sunt adidașii ăia pe care îi purtai 24/7 fără să-ți pese. Sunt pantofi de piele și trebuie curățați cu cremă.

Hainele nu le mai arunci prin casă sau pe scaunele de la birou. Le speli și le calci pentru ziua următoare.

Si ținutele?

Trebuie să fii responsabil și cu acestea. Vei deveni mai atent la detalii precum culorile, felul în care vine totul pe tine și chiar și la banii pe care îi cheltui

Asta îți va forma o serie de obiceiuri mentale de planificare și atenție care se pot manifesta apoi și în celelalte aspecte ale vieții.

5. Relațiile cu sexul opus

Hainele pot reprezenta un plus și pentru interacțiunea cu femeile.

Știu, nu te poți baza pe asta. Nu va fi nicio femeie cu tine doar pentru că te îmbraci bine.

Dar dacă acum interacționezi cu femei și suferi multe eșecuri sunt șanse mari ca unul din motive ar putea fi hainele.

Când mă îmbrăcăm fără gust, nu-mi spunea nicio femeie asta. Se purtau de parcă n-avea importanță. Credeam că nu le pasă.

Dar în realitate, observau, însă nu-mi ziceau nimic din politețe.

Știu asta pentru că imediat ce mi-am schimbat garderoba au început să apară și complimentele

Mai ales pentru încălțăminte.

Intr-un fel înțeleg de ce. Femeilor în general le pasă foarte mult de ce ține de haine sau ingrijire.

În plus, hainele bune îți pot ascunde o parte din defecte.

Eu de exemplu sunt slab. În trecut purtam numai haine care accentuau problema asta și toată lumea îmi zicea de ea.

Nu m-am îngrășat, dar port haine ce îmi avantajează corpul și mă ajută să echilibrez partea de sus cu cea de jos. De cand fac acest lucru nu mai îmi reproșează nimeni nimic.

Nu este la fel de eficient ca mersul regulat la sala, dar cu siguranță hainele sunt un prim pas enorm pe care il poti face pentru a arăta mai bine.

6. Banii

Voi fi cât se poate de realist cu tine. Stilul nu te poate face mai bogat decât ești.

Însă are o influență asupra veniturilor tale.

De exemplu, dacă îți plac hainele ca și mine probabil cheltui în clipa de față prea mult pe ele.

Când ai stil, asta nu se mai întâmplă. Îți vor ajunge banii să-ți iei ce haine vrei și chiar vei rămâne pe plus de multe ori. Alte avantaje ar fi legate de punctele 1, 2 și 3.

Dacă îți dorești să începi o afacere, începe să te îmbraci ca un om de afaceri. Vei avea mai multă încredere în tine și probabil te vei apuca de treabă.

Dacă te afli într-o companie unde stilul are importanță, fii cel mai bine îmbrăcat de acolo.

Cei din jur te vor respecta mai mult și se poate să fii promovat mai repede.

Ai deja o afacere? Încă un motiv în plus să te îmbraci bine.

Vei avea potențiali colaboratori care nu vor crede că ești serios dacă nu arăți a om serios.

Concluzie

Stilul este un aspect extrem de important în viața fiecărui bărbat. Mulți nu îi acordă atenție, dar el are rolul lui. Bărbații care se îmbracă bine vor avea mereu câteva avantaje în plus față de cei care nu o fac.

Dacă nu prea te-ai ocupat de imaginea ta până acum, nu îți face probleme. Poți începe de azi o schimbare. Citește câteva bloguri de stil și construiește-ți o garderobă nouă.

Hainele contează!

Cosmin

Despre autor: Cosmin este un blogger care ajută bărbaţii cu sfaturi de stil practice şi uşor de înţeles. Îl poţi urmări aici: Stilpentrubarbati.com

Comments

comments

Leave a Reply

  • (not be published)