Cum societatea moderna demasculinizeaza barbatii

Posted on March 13, 2013, 4:25 pm
15 mins

spartani-mortiAr trebui să îţi fie ruşine de tine. Să îţi fie ruşine că te-ai născut bărbat şi că nu ştii cu adevărat ce înseamnă asta. Ai un trup de războinic şi îl laşi să se atrofieze, ai o minte de lider şi o laşi să fie învinsă de limitări proprii şi ai un suflet de învingător pe care îl laşi să fie dominat de o societate care nu mai slăveşte masculinitatea, te castrează fără să îţi dai seama şi îţi pune în schimb o botniţă de aur.

Vechii mei camarazi, vă anunţ că suntem pe cale de dispariţie.

Bărbaţii adevăraţi sunt din ce în ce mai puţini iar cei care au rămas sunt împinşi cu suliţe ascuţite de principiile societăţii “moderne” spre marginea unei stânci negre unde îi aşteptă un gol imens şi îngheţat. Pe fundul acestei prăpăstii vei găsi urmele strămoşilor noştri, vei găsi ce înseamnă un adevărat lider, ce înseamnă lupta, ce înseamnă curajul, sacrificul, înverşunarea, perseverenţa, nesupunerea şi ce înseamnă să fii BĂRBAT.

Uităm că ceea ce numim acum civilizaţie a fost construit de bărbaţii adevăraţi care ştiau ce înseamnă MASCULINITATE şi nu le era frică să îşi joace rolul pentru care au fost născuţi.

Războaiele au fost câştigate de cei puternici şi inteligenţi nu de cei slabi, efeminaţi şi încuiaţi la minte. Evoluţia se face prin luptă şi lupta este ceva Tipic Masculin.

Testosteronul nu mai e la moda

 

Societatea de azi nu mai construieşte bărbaţi. Evoluţia noastră de la băiat la bărbat se poticneşte undeva la mijlocul drumului unde societatea moderna ne ţine legaţi la ochi şi ne spune să ne dezvoltăm latura feminină.

Este adevărat că fiecare bărbat are în el şi o parte feminină. Nu este nimic în neregulă cu asta, este vorba de principiul echilibrului care este piatra de temelie a naturii. Problema este că acum ne confruntăm cu o societate care pune prea mult accent pe a-ţi dezvolta partea feminină, iar cea masculină are mult de suferit.

Totul a început cu mişcarea feministă care a dat multe legi naturale peste cap. Acum, femeile vor să devină bărbaţi, iar bărbaţilor li se inhibă din ce în ce mai mult masculinitatea. Apoi femeile se plâng că nu mai există bărbaţi adevăraţi pe lumea asta.

Nu ai nevoie de o inteligenţă sclipitoare ca să îţi dai seama că cine a început asta a făcut undeva un calcul greşit. Femeile au rolul lor în societate si sunt bune la asta dar nu trebuie sa se masculinizeze. La fel, si noi bărbaţii avem rolul nostru şi trebuie să învăţăm cum să ni-l facem cât mai bine, iar accentuarea părţii feminine din noi nu este calea spre evoluţie.

Blocajele societatii

Am ajuns să trăim zile în care specia umană este în urma celorlalte mamifere la capitolul maturizare. Orice alt animal devine adult atunci când corpul său fizic ajunge la maturitate.

Ei bine la noi nu e aşa, noi suntem “moderni” şi “educaţi” şi un băiat devine bărbat cu mult mai târziu decât este cazul. Petrece atât de mult timp în stadiul de băiat încât nici măcar nu mai ştie ce înseamnă să fii un bărbat.

Corpul nostru se maturizează în jurul vârstei de 16 de ani, dar societatea ne împiedică să devenim atunci adulţi în adevăratul sens. Din punct de vedere biologic ne dorim şi ar fi normal să fim adulţi dar suntem limitaţi, continuăm să depindem de părinţi şi ni se taie aripile, ni se amână artificial maturizarea.

În drumul către a deveni bărbaţi, băieţii zilei de azi rămân blocaţi undeva la mijloc. Puţini reuşesc să spargă aceast blocaj însă majoritatea nu reuşesc niciodată…

Rămân acolo legaţi la ochi şi dezorientaţi.

Continuă să aibă minte de băiat într-un trup de bărbat si devin adulţi care se poartă şi gândesc precum adolescenţii. Trăiesc fiecare zi limitaţi de propria lor gândire. Aşteaptă să se întâmple ceva, dar nu ştiu că ei sunt cei ce trebuie să facă lucrurile să se întâmple. Le e frică să îşi asume riscuri pentru a nu fi judecaţi de principiile societăţii în care trăiesc şi îşi inhibă adevărata natură masculină pentru că nu mai este la modă să fii un bărbat adevărat.

Ce se intampla acum?

În primul rând, acum, este promovată ideea metrosexualului şi a bărbatului sensibil.

Apoi, societatea te învaţă să te obişnuieşti să fii adult din punct de vedere fizic dar să continui să fii dependent de alţii. În mod natural, odată ajuns la maturitate un bărbat trebuie să fie în stare să aibă grijă singur de el, să se rupă de părinţi. Azi mulţi continuă să depindă de părinţii până termină facultatea şi chiar şi cu mult după.

Legea te împiedică să devii matur si te ţine la nivelul de copil până când atingi o anumită vârstă indiferent de ceea ce îţi spun trupul sau emoţiile tale.

Economia te împiedică să te dezvolţi şi te tine blocat la stadiul de băiat cu mult timp după ce ai atins maturitatea fizică, împiedicându-te să ai suficienţi bani pentru a duce un trai decent. De exepmlu acum e greu să pleci de la liceu şi să încerci să lucrezi pentru a obţine un trai decent. În trecut era mai uşor, dar acum e aproape imposibil. În ziua de azi trebuie să treacă mulţi ani pentru ca societatea să te lase să îţi porţi singur de grijă.

În cele din urmă, după ce reuşeşti cu greu să îţi găseşti un loc de muncă, dai peste o îndeletnicire care este departe de a fi tipic masculină. Unii bărbaţi au într-adevăr meserii masculine cum ar fi soldaţii, pompierii, sportivii, etc.; dar majoritatea job-urilor de azi sunt echivalente cu a-ţi tăia testiculele şi a face cu ele omletă cu brânză.

Te băga într-o încăpere, te ţin într-un scaun ore întregi, îţi lipesc ochii de un monitor sau te obligă la o altă rutină distrugătoare. Toate astea te fac să putrezeşti înăuntrul tău şi îţi ucid spiritul masculin.

Eşti un animal sălbatic, născut să alerge liber şi să atace cu ferocitate pentru a câştiga ceea ce i se cuvine. Să treacă peste obstacole şi să cucerească teritorii. În schimb, eşti legat între patru pereţi până când viaţa trece pe lângă tine şi corpul ţi se atrofiază.

Prin urmare, societatea îţi roade masculinitatea şi tu eşti produsul acestei societăţi. Dacă te laşi purtat de vânt vei deveni o marionetă castrată, epilată atent, parfumată excesiv şi cu un zâmbet tâmp pe buze.

Spune-mi tu dacă asta înseamnă să fii un bărbat modern?

Concluzie

Faptul că ai ajuns la o anumită vârstă nu te face bărbat. Dacă îţi creşte păr pe piept sau dacă ai barbă, nu înseamnă că eşti bărbat. Dacă ţi-ai pierdut virginitatea sau ai fost cu 100 de femei nu te face bărbat. La fel cum nici faptul că daca ai început să bei bere sau să fumezi trabucuri nu înseamnă că ai devenit bărbat.

Devii bărbat atunci când atingi un anumit nivel de maturitate psihologică, integritate, independenţă responsabilitate şi mai ales, experienţe de viaţă. Este greu să atingi acest nivel în societatea modernă, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne aruncăm valorile pe geam şi să devenim efeminaţi pentru că “e la modă”.

Acum că ai realizat că ceva merge anapoda, poţi alege să înoţi împotriva curentului, poţi merge în direcţia pe care o vrei în ciuda condiţionării sociale şi poţi începe să lucrezi cu tine pentru a deveni un bărbat autentic.

Este greu pentru că va trebui să lupţi de unul singur împotriva întregii lumi. Partea bună este că eşti deja obişnuit cu asta. Aşa s-au construit imperii şi imperiile au fost clădite de cei mai puternici strămoşi ai  tăi, iar tu eşti urmaşul acestor oameni. Aşa a fost dintotdeauna.

Cum incepi sa te eliberezi de conditionarea sociala si sa lupti impotriva curentului?

 1. Înfruntă-ţi fricile
 2. Nu mai locui cu părinţii şi nu te mai baza pe ei
 3. Asumă-ţi riscuri fără să îţi fie frică de eşec sau de părerea altora
 4. Fii confortabil cu sexualitatea ta
 5. Asumă-ţi rolul de bărbat (în adevăratul sens al cuvântului) în relaţia cu femeia de lângă tine
 6. Devino independent din punct de vedere financiar, fa-ti o afacere sau cel puţin  caută-ţi un loc de muncă în care să îţi poţi dezvolta abilităţile masculine sau care îţi dă destul timp liber să te ocupi şi de pasiunile tale
 7. Învaţă să găteşti, să fii ordonat şi să ai grijă singur de tine
 8. Fă sport cu regularitate şi fii mereu în formă
 9. Călătoreşte cât de mult poţi. În ţară, în afară, oriunde important este să vezi locuri noi
 10. Citeşte, documentează-te şi educă-te cu privire la tot ceea ce ţine de psihologie masculină şi dezvoltare personală pentru bărbaţi (fii selectiv deoarece există multe materiale de dezvoltare personală care mai mult îţi inhiba masculinitatea decât te ajută să ţi-o dezvolţi)

Deoarece sunt o muţime de lucruri ce pot fi făcute pentru a începe să devii un bărbat mai bun aceasă listă rămâne deschisă. Aşadar, dacă ai orice altă sugestie care consideri că s-ar încadra aici, te rog să îmi laşi un comentariu mai jos.

 

Comments

comments

2

5 Responses to: Cum societatea moderna demasculinizeaza barbatii

 1. March 13th, 2013

  Sa privesti la barbati adevarati care exista in jur, cum se comporta ei si sa “copiezi” tot ceea ce au ei mai bun si ti se potriveste.

  Sa testezi lucruri noi, activitatii noi cat mai diversificate.

  Sa iesi in natura, expeditii…

  Reply
 2. March 14th, 2013

  Foarte frumos spus! Tare!

  Multi baieti nu ajung niciodata sa fie barbati! Se pierd si nu stiu cum sa mai scape de aceasta boala a baietilor.

  Am colegi care inca mai locuiesc cu parintii si nu fac nimic altceva in afara de a merge la lucru doar pentru a avea un salar de 800 lei. Nu zic ca e un lucru rau DAR sa il suni pe un astfel de om ca sa iesi cu el la o bere sau la un club ca sa cunosti lume noua si sa tragi de el ca sa vina si la final sa te enervezi fara nici un rezultat, e frustrant.

  Cred ca e frustrant si pentru el mai ales atunci cand vede o fata frumoasa dar nu are curajul sa mearga sa vorbeasca cu ea. Ce va zice lumea? Ce va zice ea? Cum as putea sa fac una ca asta? Daca are prieten?

  Ar fi mai bine ca el sa afle raspunsul la aceste intrebari din experienta si nu din imaginatie. Daca ar face ar descoperii ca e un barbat doar ca nu si-a folosit niciodata acest drept.

  Ciudat e ca nici nu vrea sa faca o schimbare!

  Nu vrea sa faca nimic si totusi isi doreste atat de mult. Pacat de ei ca cred toate porcariile media si toate ideile care se transmit prin filmele lacrimogene. Nu vor creste niciodata!

  Sper doar ca sa dea peste vreun site ca asta si sa faca un dus cu apa rece ca sa isi revina!

  In final vreau doar sa spun ca mi-au placut cele 11 puncte prin care te poti elibera de conditionarea sociala prin care trec barbatii.

  Reply
 3. March 15th, 2013

  Mda, cred ca tocmai mi-ai dat o idee de articol…………… Nu stiu cum de nu mi-a venit in cap pana acum pentru ca o proclam sus si tare toata ziua. Poate daia!

  In ce priveste barbatii……… datorita circumstanteler in care cresc (mamele, in special) pe urma scoala, invata sa fie dependenti de serviciile celor din jur, fapt ce duce clar la demasculinizare.

  Mi-ar fi placut sa mentionezi ca a fi masculin si a avea testesteron nu inseamna sa iti snopesti in batatie nevasta si copiii, chiar daca tu nu esti in stare sa aduci bani in casa pentru ca stai 18 ore la PC sau ti-e frica sa vorbesti cu postasul sau sa platesti o factura.

  Reply
 4. laleaua

  March 15th, 2013

  Foarte bune informatiile si pertinente asteptam articole noi…poate niste teste de evaluare a personalitatii….
  succes,

  Reply
 5. March 17th, 2013

  “6) Caută-ţi un loc de muncă în care să îţi poţi dezvolta abilităţile masculine sau care îţi dă destul timp liber să te ocupi şi de pasiunile tale
  7) Devino independent din punct de vedere financiar”

  Mi se pare ca cele doua se contrazic intr-o anumita masura. Independenta financiara si 8+ ore de munca zilnic? “Independenta”, in general, cu 8 ore de munca zilnic, si un sef caruia trebuie sa-i ceri voie pentru ca sa poti sa “10) Călătoreşte cât de mult poţi.”?
  As modifica partea cu locul de munca.

  In rest, dupa cum a mai zis cineva, un bun wake-up call articolul asta. Mi-a placut.

  Reply

Leave a Reply

 • (not be published)