De la Valet la Rege – pasii catre a deveni un barbat Puternic

Posted on January 19, 2014, 12:56 pm
20 mins

leu-rege-putere-baniPe lumea asta există două grupuri de oameni. Primii trăiesc într-o lume haotică şi tristă. Pentru ei fiecare zi trece lăsându-le un gust amar în gură pentru că simt că ceva este în neregulă dar nu ştiu exact ce. Rămân scufundaţi într-o mare de mediocritate şi rutină fără să aibă niciodată odihnă sau satisfacţie completă.

Trăiesc într-o luptă continuă şi pentru că de multe ori războiul pe care îl duc pare fără sfârşit, aleg să renunţe la luptă. Astfel, ajung să aibă spiritul înfrânt. Cea mai mare frică a lor este că atunci când vor muri, singura moştenire pe care o vor lăsa în umă va fi una de frustrări şi eşecuri. Vom denumi acest grup “Valeţii”.

Dar mai există un grup.

Aceştia sunt elita societăţii în care trăim. Sunt cei ce deţin puterea. Pentru ei lumea nu este o nebuloasă şi văd universul ca pe o ecuaţie la care au găsit răspunsul. Ei au înţeles cum funcţionează lucrurile şi trăiesc liberi într-o lume în care mulţi aleg să se încătuşeze singuri.

Trăiesc o viaţă plină de abundenţă. Au prietenii pe care ţi i-ai dorit dintotdeauna. Au cariera la care ai visat. Au maşinile la care tu doar tânjeşti şi trăiesc în case pe care le-ai văzut doar în reviste. Pentru ei fiecare zi este o aventură.

Ei au obţinut tot ce tu ai visat vreodată că ai vrea să ai sau să trăieşti. Par să se descurce mereu şi ştiu cum să obţină totul mai uşor, mai repede şi în moduri mai inteligente decât tine. La sfârşitul fiecărei zile adorm cu un sentiment de realizare în suflet şi de-abia aşteaptă să vadă ce vor mai primi de la Lume când se vor trezi. Aceştia sunt “Regii”.

Tu din ce grup faci parte?

Puterea

Puterea este definită că abilitatea de a acţiona pentru a îndeplini un nume lucru. Abilitatea de a-i putea influenţa pe alţii pentru a realiza un anumit obiectiv. Mulţi tânjesc la ea, unii o au, iar alţii o pierd.

De-a lungul istoriei s-a dovedit de nenumărate ori că masele de oameni sunt atrase de oamenii puternici. De aşa-zişii lideri, de cei care sunt capabili să se ridice deasupra celorlalţi fără frică şi să le impună realitatea lor.

Mahatma Gandhi, Abraham Lincoln, Nicolae Iorga, Adolf Hitler, Cleopatra, Maria Tereza, Dalai Lama, Budha, Martin Luther King, Winston Churchill, Napoleon Bonaparte etc. Indiferent că sunt figuri pozitive sau negative, toate aceste personaje au un singur lucru în comun.

Au fost capabili să influenţeze acţiunile maselor în direcţia dorită de ei.

Mulţi privesc aceşti oameni cu admiraţie, prin urmare se ridică întrebarea dacă această putere este rezervată doar unui grup privilegiat de oameni sau oricine se poate ridica de jos şi poate învăţa să devină măcar o mică parte din ceea ce au fost cei de mai sus.

Este puterea o trăsătură cu care ne naştem sau poate fi dezvoltată pe parcursul vieţii? Care este ecuaţia ei şi de ce anumiţi oameni sunt mai respectaţi decât ceilalţi? Atrag parteneri si prieteni de calitate în jurul lor, au oportunităţi de afaceri mult mai bune, au cariere de success şi sunt priviţi cu alţi ochi decât oamenii “obişnuiţi”?

Cum migram din poziţia de a “ne dori” către “a fi doriţi”.

Cum ajungem din Valeţi, Regi?

Numeroase studii au demonstrat că anumiţi oameni au într-adevăr câteva trăsături native dar majoritatea au fost nevoiţi să îşi dezvolte anumite calităţi pentru a deveni caractere mai puternice.

Oamenii care sunt consideraţi atrăgători din punct de vedere fizic au un start bun în cursa puterii, deoarece s-a dovedit că aceştia se fac mai uşor plăcuţi de către ceilalţi. De asemenea, din cauza efectului de Halo, aceşti oameni sunt automat percepuţi ca fiind mai deştepţi, mai buni şi mai sinceri. Dar este la fel de adevarat că nu toţi oamenii influenţi sunt atragatori din punct de vedere fizic, deci nu este deloc un crietriu definitoriu.

După cum am spus în articolul precedent (citeşte-l aici), accesoriile de lux sau posesiunile materiale sunt din nou alte elemente care te vor ajuta să comanzi instant putere. Toate elementele asociate cu luxul îţi vor da un statut social mai ridicat. Dar nu toţi oamenii puternici au fost miliardari şi mulţi dintre ei au pornit de jos…

În articolul precedent (click aici) ţi-am spus că de fapt totul porneşte din tine şi ţi-am promis că în acest articol îţi voi scrie despre cum un om obişnuit poate face primii paşi către a deveni mai influent, mai dominant şi mai puternic. Cum să ai prezenţă şi cum să fii privit cu respect de către ceilalţi.

Partea bună este că majoritatea lucrurilor pe care ţi le voi spune sunt destul de uşor de pus în practică cu puţină autodisciplină şi odată ce le vei putea integra în personalitatea ta, te vor propulsa către noi oportunităţi.

De unde începi?

Imaginea Personala – Primul lucru de care trebuie să ţii cont este felul în care te prezinţi. O imagine face cât o mie de cuvinte şi imaginea personală spune multe despre tine încă dinainte de a deschide gura. Trebuie să ai grijă la felul în care te “ambalezi”. Indiferent de felul în care te-a înzestrat natura din punct de vedere fizic, nu ai nicio scuză să ai un aspect neîngrijit.

Dă-ţi tot posibilul pentru a fi într-o formă cât mai bună. Fă sport, îmbracă-te bine, învaţă ce înseamnă stil, slăbeşte, sau îngraşă-te, fă tot ce este necesar pentru a-ţi îmbunătăţi imaginea.

Experţii în limbajul trupului ne spun că ceilalţi oameni au nevoie doar de 4 secunde pentru a-şi face o părere complexă despre noi, prin urmare nu apuci nici măcar să scoţi un cuvânt, că cineva ţi-a pus deja eticheta.

Dacă avem un aspect îngriji şi suntem atenţi la imaginea noastră, oamenii vor presupune că avem succes, ca avem un stil de viaţă interesant şi această perceptiva pe care o au despre noi ne va acorda un plus de putere.

Limbajul Trupului – Ce postură ai? Ai coloana dreaptă, pieptul în faţă? Priveşti înainte sau stai cu capul în pământ? Ai braţele mereu încrucişate? Zâmbeşti? Ai o strângere de mână hotărâtă? Priveşti oamenii în ochi în timp ce vorbeşti? Faci mişcari bruşte şi eşti mereu agitat sau ai o atitudine relaxată care denotă încredere?

Oriunde ai fi, încearcă să îţi mişti mâinile un pic mai mult, pentru că astfel ocupi mai mult spaţiu şi oamenii dominanţi ocupă întotdeauna mult spaţiu. De asemenea, încearcă să îţi atingi interlocutorul în timp ce vorbeşti – o simplă atingere scurtă pe braţ pentru a marca un anumit lucru atunci când vorbeşti este suficientă pentru a transmite încredere și dominanţă.

Tinde să te apleci mai mult în spate decât în faţă, pentru că oamenii cu valoare mică obişnuiesc să se aplece de obicei în faţă, iar tu îţi doreşti să transmiți acest mesaj nu-i aşa?

Toate aceste gesturi adăugă mai multă energie conversaţiei şi asta înseamnă dominanţă.

Poate nu ai fost conștient de limbajul trupului până acum, dar este foarte important să ştii cum arăţi privit din afară în orice clipă. La început poate că îţi vă fi un pic greu dar după un anumit timp şi cu ceva exerciţiu vei deveni conștient de multe din gesturile pe care le faci.

Un alt lucru pe care vreau să aduc în discuţie este că în momentul în care abordăm alţi oameni în timpul unui eveniment social, avem o putere de influenţă socială scăzută. Raspunsul este simplu: deoarece oamenii de valoare nu abordează alţi oameni ci se lăsă abordaţi de alţii. Atenţia lor este căutată de ceilalţi şi nu invers.

Din acest motiv, trebuie să arătăm cât mai bine şi să fim conştienţi de ce mesaje transmit acţiunile pe care le facem şi limbajul trupului.

Tonalitatea Vocii Şi Cuvintele – Dacă te afli într-un mediu în care este gălăgie este întotdeauna indicat să vorbeşti un pic mai tare decât este normal. Să vorbeşti tare transmite dominanţă. Asta nu înseamnă că trebuie să ţipi la omul de lângă tine, tot ce trebuie să faci este să vorbeşti clar şi cu o notă mai ridicată pentru a fi sigur că oamenii te pot auzi fără probleme.

Limbajul şi vocabularul pe care îl foloseşti spun de asemenea multe despre tine. Atenţie, asta nu înseamnă că trebuie să vorbeşti la fel de alambicat ca un om de ştiinţă la o prezentare despre impactul Radiaţiilor Gama asupra creierului maimuţelor din Papua Noua Guinee.

Pentru că vocabularul şi modul de exprimare sunt foarte importante îţi recomand să citeşti cât mai multe cărţi posibil. Şi nu doar cărţi de dezvoltare personală, încearcă şi ceva scris de autori celebri. Printre preferaţii mei se numără F. M. Dostoievski, Johann Wolfgang Goethe, Dante Alighieri, Franz Kafka, Gabriel García Márquez etc.

Ţine minte că educaţia, cultura şi procesul de învăţare se desfăşoară pe întregul parcurs al vieţii tale. Cu cât citeşti mai mult şi cu cât acumulezi mai multe informaţii, cu atât îţi va fi mai uşor să câştigi mai multă putere. De asemenea, te va face un om interesant care poate vorbi despre orice cu oricine.

Înţelege Emoţiile – Ce îi face pe oameni să se simtă nervoşi? Geloşi? Apreciaţi? Speriaţi sau fericiți? Cum reacţionezi în faţa respingerilor sau lucrurilor neplăcute? Ştii să te controlezi în situaţii limită? Nu mai este un secret pentru nimeni că oamenii de succes sunt capabili să citească emoţiile celor din jurul lor şi să îşi ajusteze comportamentul în conformitate cu ceea ce observă. Prin urmare, află tot ce trebuie ştiut despre Inteligenţa Emoţională şi cum să o aplici în practică.

Să ştii să povesteşti o întâmplare astfel încât să captivezi pe toată lumea este o altă abilitate pe care o vei întâlni la toţi speakerii de succes sau marii lideri. Aşadar află tot ce trebuie să ştii despre cum să fii un povestitor interesant.

Prietenii – Este indicat să te înconjori mereu de oameni puternici. Cei ce se aseamănă se adună. Prin urmare, dacă eşti văzut alături de oameni puternici şi influenţi vei fi si tu perceput ca fiind unul dintre ei. Tu vei fi asociat cu statutul lor, aşadar îmbunătăţeşte-ţi abilităţile de relaţionare cu oamenii noi şi învaţă cum să îţi faci prieteni care au deja ceea ce tu îţi doreşti.

Simţul Umorului – Această calitate este de asemenea foarte importantă. Îi relaxează pe cei din jurul tău şi face că anxietatea să dispară. Umorul este diferit de bancuri sau glume, deoarece este spontan şi dă întotdeauna bine. Unii profesionişti spun chiar că umorul ne reflectă gradul de inteligenţă. Totuşi, fii foarte atent să nu devii un clovn. Dacă nu stai bine la capitolul ăsta documentează-te despre ce înseamnă umor de calitate şi analizează puţin structura comediei.

Comunică Eficient – Lasă-i pe oamenii de lângă tine să se deschidă cât mai mult şi ajută-i să facă asta cu întrebări inteligente. Liderii puternici ştiu să comunice foarte eficient. Aminteşte-ţi că oamenilor le place să vorbească foarte mult despre ei, şi din acest motiv trebuie să ştii să asculţi pentru a crea o comunicare pofundă.

Nu Te Mai Plânge – Nimeni nu are o viaţă perfectă, fiecare are probleme dar asta nu înseamnă că trebuie să vorbească toată ziua despre ele. Acest tip de comportament este foarte slab şi neprofesional. Aşa se comportă doar rataţii care sunt nişte negativişti înnăscuţi. Oamenii puternici vorbesc despre soluţii, sunt optimişti şi au o atitudine pozitivă. Subiectele pe care le aduci în discuţie spun din nou, multe despre tine. Dacă tot ce ştii este să bârfeşti sau să spui că toată ţara asta se duce de râpă atunci fă-ţi o revizuire serioasă de atitudine.

Concluzie

Dacă vrei exemple de atitudini de oameni puternici uşor de urmărit, te poţi inspira foarte mult din cultura cinematografică unde poţi urmări felul în care se comportă diverşi actori în roluri celebre. De exemplu, observă atitudinea lui Sean Connery sau Daniel Craig în James Bond sau a lui Brad Pitt în filmul Fight Club sau seriile Ocean’s unde joacă alături de George Clooney care este un alt exemplu bun de urmat. Să nu mai vorbim despre Marlon Brando, Tom Cruise sau majoritatea rolurilor jucate de Al Pacino sau Robert de Niro.

Toate cele de mai sus sunt doar baza a tot ceea ce te va ajuta să devii un bărbat mai puternic. Poţi implementa multe dintre ele în câteva zile, dar pentru altele îţi va trebui ceva mai mult timp pentru a le duce la desăvârşire.

Dacă vei folosi cu cap ce ai învăţat mai sus şi vei aprofunda toate aceste subiecte, vei putea observa o ascensiune rapidă pe plan social, material şi relaţional.

Ca de obicei, este din nou, alegerea ta dacă vrei să rămâi în hainele ponosite de Valet sau alegi să păseşti cu încredere pe covorul roşu croindu-ţi drum spre tron.

Prin urmare de data aceasta am să te întreb din ce grup VREI să faci parte?

Vei fi Valet sau Rege?

 

Comments

comments

2

2 Responses to: De la Valet la Rege – pasii catre a deveni un barbat Puternic

 1. February 1st, 2014

  Salut, ca de fiecare daca ,un articol foarte bun si la obiect.

  Reply
 2. E Alex

  March 16th, 2014

  Ar fi interesant un articol despre cum sa iesi din zona de confort,cativa pasi,un mic impuls!
  Personal mi se intampla sa citesc destul de mult insa nu aplic… zic ca ma apuc a 2-a zi de treaba, dar tot timpul gasesc o scuza, prefer zona de confort si aman la nesfarsit.
  As aprecia enorm sfatul tau!

  Reply

Leave a Reply

 • (not be published)