Dincolo de limite

Posted on October 23, 2012, 8:15 am
6 mins

corabie-pirati-aventura-limiteO vorbă înţeleaptă a secolului al XIX-lea ce aparţine autorului american John Augustus Shedd spunea: “Cel mai sigur loc pentru un vapor este portul, dar vapoarele nu au fost construite pentru asta.”

De atunci, aceste cuvinte au început să inspire bărbaţi din întreaga lume care s-au hotărât să pornească pe cărări nebătute şi să căute aventura chiar şi cu riscul vieţii pentru a-şi afla limitele.

Fie că recunoaştem, fie că nu, fiecare dintre noi simte în el nevoia de adrenalină. Din păcate, lumea modernă ne împinge cît mai mult către zona de comfort şi mulţi aleg să inhibe această nevoie. O urmare tristă a acestei decizii este faptul că bărbatul din interiorul tău începe să putrezească încet, dar sigur. Tot atunci începi să simţi că viaţa nu mai are gust, că esti înconjurat de prea multă rutină sau că nimic nu mai merge aşa cum vrei tu.Ei bine, nu degeaba sunt mulţi bărbaţi care aleg să practice sportul extrem ca un mod de a evada din cuşca în care i-a închis societatea. Sunt sigur că si tu ai observat cum orice fel de activitate devine instant mai interesantă din moment ce intervine pericolul. Acesta este şi unul dintre elementele principale care stau la baza sporturilor extreme.

Totuşi, de ce ne fascinează atât de mult aceste activităţi, pentru că fie că le practică, fie că doar se uită cu admiraţie la alţii care le practică, bărbaţii au ceva în sufletul lor care îi atrage mereu către această lume plină de adrenalină şi pericol.

Ei bine, pentru mulţi sportul extrem este a devenit un mod de a trăi. De fapt gresec, a devenit SINGURUL mod de a trăi cu adevărat.

De ce să practici sport şi sporturi extreme în special?

Vreau să încep cu o mică întâmplare. Îmi amintesc o experienţă unică, în care am rămas agăţat fără coardă sau altă asigurare aproape de vărful unei stânci verticale. La câteva sute de metri sub mine, abia se zăreau vărfuri de brazi şi o şoseua întortocheată pe care furnicăiau zeci de maşini. Era al naibii de cald, dar în ciuda faptului că soarelele îmi ardea faţa, transpiraţia de pe frunte se datora doar situaţiei tensionate în care mă aflam.

Singurule lucruri pe care mă puteam baza erau degetele de la mâini şi o pereche de espadrile care mă strângeau mai tare ca o menghină. Începeam să simt cum muşchii sunt la un pas de a ceda, dar eram conştient că o simplă mişcare greşită, o crampă sau un atac de panică se poate transforma într-un dezastru şi ma voi prăbuşi sub brazii de sub mine cu graţia unui bolovan.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine, dat cele câteva minute pe care a trebuit să le aştept pînă când partenerul a venit să ma asigure, au părut puţin mai mult decît o veşnicie.

Cu toate acestea, mi-a plăcut la nebunie! Adrenalina pe care am simţit-o atunci mi-a îngheţat sângele în vene, şi acea legătura strânsă şi conştientă care s-a format între minte şi trup nu am simţit-o decât foarte rar. Timpul părea că se dilată şi fiecare secundă avea o intensitate maximă. A fost unul dintre acele moemntel în care simţi că trăieşti clipa la propriu.

Ei bine, experienţtele de genul astă îţi construiesc un psihic şi un caracter foarte puternic, te fac să vezi viaţa cu alţi ochi. Fie că sari cu paraşuta, faci bundgee jumping, te caţeri pe gheaţă sau lupti pe un ring de box, când revii la viaţa de zi cu zi, totul pare că se mişcă în reluare şi nu te mai laşi aşa uşor răpit de amănuntele vieţii cotidiene.

În această secţiune ne propunem să prezentăm detaliat diverse activităţi tipic masculine care te vor ajuta să îţi dezvolţi atât mintea cât şi corpul.

Aşadar, curaj, pregăteşte-ţi mateloţii şi ridică toate pânzele sus, pentru că te invit la aventura!

Serafim

 
 

Comments

comments

2

Leave a Reply

  • (not be published)