Pilula magica a DEZVOLTARII PERSONALE

Posted on January 11, 2013, 6:41 pm
7 mins

pilula-dezvoltarii-personale-pastila-matrixŞtiam că titltul ăsta o să îţi atragă atenţia. Mai ştiu şi că vrei să devii mai bun.

Ai fost bombardat cu o grămadă de programe “revoluţionare” care îţi promit că te poţi schimba în trei săptămâni, că poţi deveni un magnet pentru femei citind o carte sau că îţi poţi face o afacere de succes dacă înghiţi o pastilă mai mult sau mai puţin magică. Sunt bune materialele astea nu zic nu. Dar…

Mai ştiu că  eşti încă foarte tânăr, la fel ca mine, probabil nu ai mai mult de 30 de ani şi cel mai sigur te învârţi în jurul vârstei de 20. Freci multă mentă pe facebook, femeile sunt încă o ecuaţie complicată, iar viitorul este o mare nebuloasă. Vrei să faci bani mulţi uşor, vrei să fii respectat fără să îţi baţi prea mult capul şi urmăreşti cu pasiune diverse sporturi sau emisiuni despre supravieţuire extremă ori bărbaţi adevăraţi.

Stai mult pe net, din când în când mai dai şi peste un titlu interesant care îţi promite încă o reţetă scurtă şi SIMPLĂ pentru succes. Pentru că eşti dornic să te “dezvolţi personal” te pui repede pe citit şi la sfârşit eşti bucuros că ai făcut ceva pentru tine. Deja eşti tobă de materiale de genul ăsta şi îţi trece pe lângă urechi fără să îl aprofundezi, apoi te întorci la ru (t) ina ta zilnică.

Într-un moment de obiectivitate cu tine însuţi îţi dai seama că în ciuda faptului că ai citit atâtea cărţi, ai văzut atâtea materiale despre dezvoltare personală şi ai ascultat N-şpe mp3-uri motivaţionale descărcate “moca” de pe net, viaţa ta nu este totuşi aşa cum vrei.

Crezi că o carte te va face lider?

Crezi că un clip te va face să ai succes în afaceri?

Crezi că un curs îţi va schimba viaţa într-o săptămână sau o lună?

Dacă crezi asta, eşti un naiv. Am cunoscut multe persoane care ştiu multă teorie. Ştiu multe despre ce inseamnă un lider, dar nu sunt lideri, despre cum se face o afacere de succes, dar sunt saraci si cum sa cuceresti o femeie, dar sunt singuri. Ei ştiu atât de multe lucruri încât nimeni nu mai are ce să îi înveţe.

Ce vreau eu de la TINE este să combini tot ce citeşti cu acţiunea şi să treci naibii la treaba! Haide, mai citeşte odată COMBINĂ TOT CE CITEŞTI CU ACŢIUNEA, ŞI TRECI NAIBII LA TREABĂ!

Ştiu că vrei să ai o afacere de succes, că ştii teoria, dar dacă încă aştepţi oportunitatea perfectă, eşti cu o mie de paşi în urma celui ce tocmai şi-a depus actele şi îşi deschide prima firmă chiar daca nu ştie încă în ce se bagă.

Dacă vrei să devii lider eşti cu mult în urma celui ce tocmai a decis să organizeze o excursie sau o petrecere privată. Şi dacă urmăreşti fiecare meci de K1 eşti la ani lumină de cel ce tocmai s-a  înscris la un curs de kickboxing. 

avem timp să citim, dar suntem prea leneşi să aplicăm

spunem ca ne place sportul, dar nu avem curajul să paşim într-o sală de antrenament

vrem să fim lideri, dar nu vrem şi responsabilitate

vrem afaceri şi bani, dar ne e frică de eşec

ne place natura, dar o admirăm doar pe Discovery

vrem să ne educăm, dar nu acceptăm să învăţăm

Dincolo de toată literatura de dezvoltare personală, stă de fapt multă muncă şi mult disconfort. Nu ai nevoie de o sută de cărţi citite dacă vrei să faci cu adevărat ceva. Nu există pastile magice, reţete simple sau cursuri minune, cum nu există nici schimbare miraculoasă într-o lună.

Ai nevoie doar de perseverenţă. Pentru toate astea munceşti, te zbaţi şi transpiri. Până nu ai să înţelegi că de fapt ăsta este marele secret al succesului, poţi citi zeci de cărţi şi urmări mii de clipuri motivaţionale.

Liderul din tine îl vei găsi la capătul unui drum nebătătorit, întunecos şi plin de pericole. Îmi pare rău, dar pentru asta nu există scurtături.

Eşti dispus să te chinui, să sângerezi şi să începi să îţi scrii povestea cu sângele acestor răni? Sau alegi să rămâi un şoarece de bibliotecă ce doar roade mii de pagini scrise de bărbaţii adevăraţi?

Puţin îmi pasă ce cale vei alege şi puţin îmi pasă ce spui, important este ce faci dupa ce citeşti acest articol.  Şi încă ceva…treci naibii la treabă!

 
 

Comments

comments

2

5 Responses to: Pilula magica a DEZVOLTARII PERSONALE

 1. midas

  January 11th, 2013

  Haha dusul rece de care avem nevoie toti la un moment dat.Mersi pentru articolul asta mobilizator si inca ceva….trec naibii la treaba !

  Reply
 2. Xulescu A7U

  January 13th, 2013

  Se vede ca ai o abordare sincera in articolele tale, si modul cum le spui denota ceva talent 😉 Spor la treaba !

  Reply
 3. Arthur

  January 14th, 2013

  “Liderul din tine îl vei găsi la capătul unui drum nebătătorit, întunecos şi plin de pericole. .. dar pentru asta nu există scurtături.”
  Bine spus!

  Reply
 4. AlexM

  February 4th, 2013

  Felul cum ai scris aici se aseamana cu modul lui Lary Winget. Bravo!
  Stii cum fac eu: ” hai sa trec naibii la treaba! Dar de maine fac un plan…” 😐

  Reply
 5. Ovidiu

  November 24th, 2013

  bravo!! e chiar tare, poi hai ca trec si io la treaba naibii, sincer articolul asta cred ca l-ai scris pt mine, ma descrie cam 90 la suta, ok poate chiar 95 la naiba!!!!!:-))) si nu e treaba ca sunt lenes doar ca am prea multe scuze:-))….

  Reply

Leave a Reply

 • (not be published)