Raspunsul din spatele ecuatiei legata de Bani, Femei si Putere

Posted on January 11, 2014, 5:02 pm
14 mins

barbat-puternic-puterePentru început vreau să facem împreună un exerciţiu de imaginaţie. De ce? Pentru că ştiu că îţi place.

Să zicem că te iau cu mine în New York ca să îţi fac o mică supriză. Zbori până acolo la clasa business. Pe aeroport te aşteaptă un Rolls Royce Phantom. Şoferul îţi deschide respectuos portiera şi ne aruncăm amândoi relaxaţi pe bancheta din spate. Oprim la cele mai scumpe magazine din oraşul care nu doarme niciodată şi după mica escapadă te vezi îmbrăcat în cel mai scump costum Armani, porţi la mână un ceas care costă mai mult decât o vilă din centrul Bucureştiului (să zicem un Franck Muller pentru că mi s-a acrit de la atâtea Rolex-uri) şi ai o freză de 1500 de dolari. Deja incepi sa te simti extraordinar. Dar, ca să facem lucrurile şi mai interesante pentru tine, îl rog pe şofer să ne ducă la cel mai apropiat dealer Aston Martin unde primeşti cheile unui nou One 77.

După toate astea îţi transfer în cont o sumă frumuşică de bani şi apoi te las să te bucuri de noul tău statut. Vreau acum să analizezi cu maximă atenţie exact felul în care te simţi având toate lucrurile acestea în timp ce schimbi vitezele pe străzile New York-ului.

Te simţi, fericit? Important? Te simţi PUTERNIC?

Am început cu acest exerciţiu pentru ca era cea mai bună metodă de a te face sa înţelegi că puterea este ceva foarte volatil şi nu poate fi depistată cu exactitate.

Dacă simţi că o ai, atunci o ai, iar dacă simţi că nu o ai atunci déjà ai pierdut-o.

Alături de bani şi femei, puterea este ceva la care aspira foarte multi bărbaţi, dar foarte puţini înţeleg cu adevărat ce îi impiedică să obţină ceea ce îşi doresc.

Validarea externă şi influenţa sa asupra puterii – de ce majoritatea oamenilor se simt slabi

Puterea există sub multe forme. În vremurile preistorice, puterea ţinea de forţa fizică, de abilitatea de a vâna şi a aduce hrana pentru familia ta sau de a fi conducătorul tribului. Când Imperiul Roman îşi lăsa amprenta asupra lumii, senatorii cu cele mai multe conexiuni erau consideraţi ca fiind puternici. Iar astăzi, percepem puterea ca o combinatie între statutul social şi posesiunile materiale – maşina pe care o conducem sau câţi bani avem în cont.

Oferă-i toate lucrurile de care ţi-am spus la începutul articolului oricărui om şi va simţi o creştere considerabilă a nivelului de Putere personala. Dar dacă în secunda următoare îi iei totul, fără să îşi dea seama, se va simţi iarăşi că înainte, slab, banal şi fără nicio putere.

Este interesant cum un factor extern te poate face să te simţi atât de extraordinar pe interior. Partea bună este dacă aceste lucruri materiale au potenţialul să scoată la suprafaţă sentimentul de Putere, atunci înseamnă că această stare mentală există déjà în oricare dintre noi. Trebuie doar trezită.

Un procent covârşitor dintre bărbaţi au în ei o putere interioară extraordinară şi au tăria de caracter necesară pentru a face lucruri grozave. Ştiu asta pentru că aşa suntem construiţi. Bărbatul este construit de natură să fie puternic, să fie dominant şi autoritar să fie în stare să aibă grijă de haita lui indiferent de pericolele ce apar pe parcurs. Este adevărat că unii sunt mai buni la asta, iar alţii fac totul complet anapoda, dar sunt de părere că dacă bărbaţii din ziua de azi şi-ar reaminti care este rolul lor adevărat atunci am trăi într-o lume mai bună. Dar să revenim la factorul Putere.

Legătura dintre Bani, Femei şi Putere

Mediul social în care trăim astăzi este dominat de consumerism. Fie că ne convine fie că nu, avem nevoie de bani ca să ne învârtim de colo, colo.

Nu sunt aici ca să bat câmpii despre faptul că banii nu sunt importanţi. Sunt extrem de importanţi şi dacă analizăm cu atenţie lumea în care trăim, oamenii care au conturile pline cu milioane de dolari deţin adevărata putere.

Pentru că ne dorim şi noi să fim puternici ne chinuim de dimineaţă până seara să câştigăm din ce în ce mai mulţi bani în speranţa că într-o zi vom avea tot ce au şi ei.

Dar pe tot parcursul acestei curse oarbe după bani un procent covârşitor de oameni se simt mai degrabă slabi decât puternici, se simt inferiori.

Se simt aşa pentru că au fost condiţionaţi de societate sa creada ca dacă nu deţin anumite posesii materiale sunt “nimeni”, că dacă nu au bani, nu au voie să fie puternici.

Am fost crescuţi să credem că avem nevoie mai întâi de bani pentru a fi atrăgători pentru femei şi că de-abia la final vom putea spera să câştigăm şi ceva putere. Ni se pare foarte plauzibil să credem aşa, pentru că este evident că femeile sunt atrase de bărbaţii potenţi financiar şi cu caractere puternice.

Dar hai să disecăm un pic acest fapt pentru a înţelege cum stă treaba de fapt.

Adevărul este că primul lucru de care o femeie este atrasă, este atitudinea unui bărbat şi nu de contul din bancă (există bineînţeles şi excepţii dar vreau să vorbim la modul general).

Îl poate cunoaşte pe respectivul chiar şi la plajă şi îşi va da seama din primele secunde din ce aluat este făcut. Nu trebuie neapărat că coboare dintr-un Aston Martin pentru a arăta că este puternic. Nu mai este un secret pentru nimeni că femeile au un talent deosebit în a depista bărbaţii puternici observand atitudinea acestuia si o lista intreaga de indicii nonverbale.

Aşadar, dacă primul lucru care declanşează atracţia într-o femeie este atitudinea bărbatului, înseamnă că lucrurile materiale nu o influenţează în niciun fel în prima fază.

Adevărul este că acea maşină de lux are o importanţă atât de mare, nu pentru că influenţează în vreun fel, modul în care te vede femeia, ci pentru că are un impact enorm asupra felului în care te face să te simţi pe tine ca bărbat şi prin urmare vei emana Putere şi încredere în sine oriunde mergi. Asadar, puterea personală şi nu banii sunt adevăratul afrodiziac.

De ce majoritatea bărbaţilor vor fi mereu saraci, nu vor fi doriţi de femei şi nu vor deţine niciodată puterea

Răspunsul este simplu, dar în acelaşi timp greu de digerat. Pentru că au fost făcuţi să creadă că ordinea în care se pot obţine aceste lucruri este: Bani apoi Femei apoi Putere.

Gândind astfel îţi va fi foarte greu să te rupi de mulţime şi să devii un bărbat cu adevărat puternic, liber şi dorit.

Oamenii bogati nu au devenit Puternici pentru ca au bani ci au bani pentru ca au fost de la bun început puternici.

Din pacate tot ce ne înconjoară (mă refer în principal la mijloacele mass media) încearcă să convingă masele că pentru a obţine puterea este necesar să ai mai întâi bani. Convingând masele de acest lucru se obţin trei lucruri.

 • Primul este că cei slabi nu vor fi niciodată capabili să câştige suficienţi bani pentru că realitatea este diferită deoarece PUTEREA ATRAGE DUPĂ SINE BANI ŞI NU INVERS
 • Al doilea este că urmând această schemă greşită de a obţine puterea nu le va aduce celor slabi absolut niciun fel de putere
 • Cel de al treilea lucru este că odată ce au reuşit să convingă masele că au nevoie de bani înainte de toate, cei slabi se vor chinui o viaţă întreagă simţindu-se inferiori şi muncind pentru cei puternici pentru a obţine mai mulţi bani până când se vor epuiza.

Ordindea corectă a lucrurilor este că doar dacă eşti puternic de la bun început atunci vei putea face bani şi odată ce ai bani îţi vei permite un stil de viaţă atrăgător care combinat cu caracterul puternic te va face un bărbat superior. Dar totul începe cu tine şi cu felul în care te simţi acum.

Cum câştigi mai multă putere – Să fii puternic este o alegere

Aşadar, totul începe prin câştigarea puterii. Acum că ai aflat că femeile şi banii se îndreaptă către cei puternici, atunci ce te împiedică pe tine de fapt să câştigi această putere? Răspunsul la această întrebare complicată este cât se poate de simplu.

Nimic.

Nu există nicio persoană, obiect sau limita fizică care să te împiedice să devii puternic. Puterea este o alegere. Totul ţine de mintea ta, de ce se petrece în interiorul tău, de realitatea pe care o vezi tu şi de felul în care eşti perceput de ceilalţi. Decizia de a fi puternic îţi aparţine.

De fapt, în realitate nu există conceptul de a “câştiga putere”. Puterea nu funcţionează absolut deloc în acest mod. Conceptul pe care îl ai tu în cap pentru a reprezenta ideea de a câştiga mai multă putere înseamnă de fapt abilitatea de a nu oferi altora puterea ta. Înseamnă de cât de capabil eşti de a fi vertical, de a nu îţi lăsa realitatea influenţată de cei din jur şi în acelaşi timp, de a fi capabil să impui realitatea ta altora.

Puterea se află déjà în mâinile tale, aşadar alege să o foloseşti pentru tine şi nu mai continua să o oferi altora.

Saptămâna viitoare, va urma şi o a doua parte a acestui articol în care îţi voi spune câteva secrete practice despre cum să impui respect şi ce fel de atitudine au bărbaţii puternici şi influenţi.

Bafta!

 

Comments

comments

2

3 Responses to: Raspunsul din spatele ecuatiei legata de Bani, Femei si Putere

 1. gogentle

  January 11th, 2014

  cele mai sincere, directe si precise articole le am gasit pe acest site..fara povestiri aiurea..fara generalitati. multumesc

  Reply
 2. Sergiu

  January 11th, 2014

  Aveam nevoie de un asemenea articol!

  Reply
 3. Radu

  February 3rd, 2014

  Era vorba aia: Degeaba ai x6 daca nu sti sa cobori din el,acum am inteles-o pe deplin. :))

  Reply

Leave a Reply

 • (not be published)