Stilul Rock Star

Posted on March 24, 2012, 4:44 pm
6 mins

russell-brandAnul 1960. Atunci au răsărit două stiluri vestimentare noi. Aflate în opoziţie una faţă de cealaltă, se poate spune că au apărut ca şi exprimare a două tipuri de personalităţi diferite şi amândouă au avut cuvinte grele de spus în ceea ce priveşte modă la nivel global.

Moderniştii (sau moods) se deosebeau ca şi stil vestimentar prin costumele italieneşti cu dungi orizontale şi proiectau o imagine întotdeauna îngrijită. Reverele jachetelor erau în general înguste, materialele folosite erau mohairul sau ţesăturile mixte, purtau cămăşile descheiate la butonul de sus, pantaloni slim-fitt şi pantofi cu vârful ascuţit.

Rockerii sunt fanii muzicii americane rock&roll. Eu s-au plasat ostentativ în opoziţie faţă de modernişti dând mai puţină importanţă felului în care arată. Îi recunoşti uşor după geacă din piele neagră, blugii rupţi. A te îmbrăca ca un rock-star tine mai mult de atitudine decât de hainele propriu-zise, cheia fiind a arăta că ai încredere în tine.

Vom arunca o privire mai atentă asupra celui de-al doilea stil vestimentar în articolul de astăzi.

Geaca de motociclist din piele neagră moştenită de la americani este elementul definitoriu al acestui stil. Deşi există multe variaţiuni ale aceştia, geacă de motociclist din piele neagă, cu piept dublu şu fermoar în faţa a fost adusă în lume de către Scott Bros în 1928. Numită iniţial “The Perfecto“, geaca era fabricată din piele de cal, iar strap-urile, cureaua de la bază şi buzunarele au fost adăugate ulterior, primele modele având de fapt un look mult mai simplist.

Geaca de motociclist din piele, a devenit un simbol al libertăţii şi aventurii din anul 1953, când Marlon Brando a purtat “The Perfecto” în filmul “The Wild One”.

Look-ul rebel al rockerilor a avut o evoluţie continuă prin diferite sub-stiluri: punk -rock şi glam-rock

Punk-rock sau “punks” îşi au originea în UK şi UŞA de prin anii ’70. Ei au atras repede atenţia şi notorietatea prin frizurile lor extreme, cu ţepi, vopsiţi în culori ţipătoare, purtând pierce-uri în mod excesiv, prin priciurile graffiti şi pantalonii bondage. De asemene, îi mai recunoşteai uşor şi prin combinaţiile ţipătoare de animal prinţ şi culori-neon. Stilul punk a atins în egală măsură ambele sexe şi caută să rupă convenţiile vestimentare generale. Designer-ul Vivienne Westwood şi Malcom McLaren, managerul formaţiei Sex Pistols au ajutat la definirea noului trend vestimentar.

Glam-rock este un stil ce s-a dezvoltat tot dea lungul anilor ’70 şi tot în UK. A fost popularizat de muzicieni precum David Bowie şi Marc Bolan şi promovează uin stil rock mai jucăuş şi mai androgin. Poate fi definit prin încălţările tip platformă (cu talpa înaltă) sau a costumelor “all-in-one” (o singură piesă) atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei. Este un stil mai teatral apărut ca odată cu excesul de staruri pop al acelei perioade care au dus la extrem limitele prin nişte apariţii scandaloase la televizor sau în concerte.

Vrei să te îmbraci ca un rock star?

Indiferent dacă faci sau parte dintr-o formaţie rock, acest stil vestimentar poate să ţi se potrivească că o mănuşă dacă ai atitudinea potrivită. Îţi reamintesc că atitudinea ta e ceea ce defineşte stilul vestimentar rock star şi nu neapărat hainele.

1. Jeans denim roşi, rupţi şi/sau decoloraţi reprezintă un element caracteristic. Şi blugii skiny sunt la fel de potriviţi, însă se potrivesc doar anumitor persoane, aşa că fii atent atunci când îi alegi.

2. Geacă de motociclist din piele, nu trebuie să lipsească. Cu cât mai uzată arătă cu atât mai bine.

3. Culoarea neagră este specifică unui rock star.

4. Personalizează-ţi look-ul printr-un element ce să fie numai al tău. Spre exemplu, poţi adăuga ţinutei o cravată ciudată, o vestă peste tricou, sau să porţi tricouri cu un anume imprimeu.

5. Adăugă metal. Fermoarele argintii, un lanţ ce atârna de pantaloni sau o curea metalică sunt doar câteva idei de elemente metalice ce le poţi adăuga. Foloseşte-ţi imaginaţia mai departe.

6. Ochelarii de soare reprezintă un alt element definitoriu al stilului rock star.

7. Lasă-ţi părul să crească.

În concluzie, tine minete: Dacă consideri că ţi se potriveşte acest stil vestimentar, învaţă să-l porţi cu atitudinea potrivită, căci, mai ales în cazul acesta, “nu haina îl face pe om”.

Comments

comments

NEXT ARTICLE

De ce?

Leave a Reply

  • (not be published)